Kantershof gaat zelf compost maken

Naast de parkeerplaats aan de Kantershofstraat staan al een papier- , glas-, plastic-  en kledingcontainer. Twee plaatsen van deze parkeerplaats hebben oplaadpalen voor elektrische auto’s. Het begin van Kantershof heeft dus een echte milieustraat. Nu komt er ook een wormenhotel bij. Zaterdag 26 januari om 14.00 uur is de opening van het wormenhotel aan de Kantershofstraat.

Wist u dat ‘onzichtbare hulpjes’ uw groente- en fruitafval kunnen verwerken tot waardevolle compost? Met een wormenhotel kan dit bij u in de buurt of in uw eigen tuin. De gemeente Amsterdam zet zich graag in voor een circulaire economie. Daarom zijn de afgelopen tijd 25 wormenhotels geplaatst door heel Amsterdam. In de komende periode komen daar nog eens 50 wormenhotels bij. Het composteren met wormen zorgt niet alleen voor betere afvalscheiding, maar ook voor verbinding en bewustwording. Bovendien wordt er hoogwaardige compost geproduceerd, die bewoners kunnen gebruiken als voeding in de tuin of op het balkon. Voedingsstoffen worden zo weer aan de bodem teruggegeven en dragen bij aan de groei van planten en bloemen.

Ook op andere plekken in Kantershof zijn mensen bezig met het verzamelen van de benodigde handtekeningen.

Tijdens de opening wordt ook een korte composteercursus gegeven, waarin u meer te horen krijgt over de werking en het gebruik van het wormenhotel.

Acclimatiseren
Het wormenhotel wordt enige dagen voor de opening geplaatst. Zo kunnen de wormen vast acclimatiseren en kan het composteren direct na de opening van start gaan. Alle buurtbewoners, bewoners van Koornhorst en Laag Koningshoef, de medewerkers van de kinderopvang en het personeel van de basisscholen de Bijlmerdrie en  Samenspel zijn van harte welkom bij de opening.

Bij de foto (opening in een andere wijk): de Projectmedewerker Buurtcomposteren & Wormenhotels van de gemeente: ‘We hebben nog geen foto van het nieuwe model, maar wel van de eerdere prototypen ‘Adam 1 en 2’. Het nieuwe model ziet er weer iets anders uit. Zo krijgt prototype 3 geen raampjes meer en is de zwarte klep vervangen door een opendraaiend bovenstuk. Ze stuurt een leuke wormenkleurplaat voor de kinderen mee. Hieronder een tekening van type 3: 

Kijk ook eens op de site http://buurtcompost.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *