Hostelle. Hotel alleen voor vrouwen.

Op 8 maart wordt in Amsterdam Zuidoost een hotel alleen voor vrouwen geopend: Hostelle. ‘Gasten moeten in hun ondergoed over de gang kunnen lopen zonder de opdringerige blikken van mannen,’ aldus initiatiefnemer Bianca Brasdorp in Het Parool.

Op internet kwam Brasdorp vrouwenhotels in o.a. New York, Melbourne, Bangkok en Londen tegen. Zoiets wilde zij ook. Alle vrouwen zijn welkom, maar de doelgroep van haar vrouwenhostel bestaat vooral uit vrouwen de het prettig en veilig vinden als ze onder elkaar zijn. Met name als ze alleen reizen.

Het hostel komt in het oude hoofdkantoor van de Bijenkorf/Hema, aan de rand van winkelcentrum Amsterdamse Poort. Brasdorp heeft zelf ook in de Bijlmer gewoond, ‘waar de afgelopen jaren veel verbeterd is. Met de veiligheid zit het wel goed,’ oordeelt ze.
Het pand is van woningcorporatie Rochedale die samen met de gemeente nieuwe initiatieven voor leegstaande kantoren de ruimte wil geven. Om de komst van Hostelle mogelijk te maken heeft het stadsdeel het bestemmingsplan ook gewijzigd, heeft de gemeente de erfpacht versoepeld en heeft Rochedale de waarde van het pand afgewaardeerd.

In het hostel(le) komen – naast een double room – kamers met twee, vier, zes of acht stapelbedden. Zes Amsterdamse kunstenaars werkten mee aan de inrichting. Je treft er graffiti aan, grote QR-codes op doek waarmee je allerlei informatie over kunst in de Amsterdamse musea te zien krijgt. Een Chinese kamer, een Marie Antoinette kamer en roze badkamers met een Hello Kitty-toilet completeren het geheel. Kortom een echt vrouwendomein.

Bekijk voor reserveringen, kamerprijzen of meer informatie de Hostelle-website.

 

2 reacties op “Hostelle. Hotel alleen voor vrouwen.”

  1. I have been surfing on-line more than three hours as of late, but I never found
    any fascinating article like yours. It is beautiful worth enough for
    me. In my view, if all website owners and bloggers made excellent content as you probably did,
    the web will probably be a lot more useful than ever before.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *