Het verhaal achter Rox

Clarence Albert vertelt zaterdag 8 juni over Roots of Expression (ROX). Albert is lid van ROX, een kunstenaars collectief uit Zambia. Omdat er in dat land geen kunstopleidingen zijn, zijn er bij de leden van ROX stageplaatsen en workshops voor beginnend kunstenaars.

Clarence Albert is geboren in Zimbabwe, maar woont en werkt in Lusaka, Zambia.
Samen met een groep lokale kunstenaars is hij een van de drijvende krachten achter ROX. Zijn belangrijkste werk bestaat uit sculpturen. Centraal daarin staat het gebruik van gevonden materialen. Eerst met marmer, dat ruimschoots voorhanden is in Zambia, en niet veel kost. Na het verwerken van plastic zwerfafval dat rondvliegt in Lusaka bestaat zijn huidige basismateriaal uit autowrakken die Albert bij politieposten ophaalt. Het thema van zijn werk zijn de tegenwoordige maatschappelijke problemen tot hiv/aids gerelateerde concepten.

Abertimage
In de studioappartementen van flat Florijn heeft Clarence Albert gewoond en gewerkt als ‘artist in residence’ van BijlmAIR, georganiseerd doorStichting Flat, CBK Zuidoost and
SMBA. Tijdens zijn BijlmAIR-verblijf heeft Albert gewerkt aan een sculptuur dat eind juni wordt onthuld in de tuin van CBK Zuidoost.

De vrij toegankelijke evenementen, zoals deze, zijn gratis en worden gehouden in en rond appartement nummer 42 in Florijn.
Zaterdag 8 juni van 16.00 -22.00 uur. he is part of. Vanaf16.00 uur is er een hapje en een drankje, om 17.00 uur begint het verhaal over ROX. Daarna is er tijd voor discussie, zijn er drankjes en een barbecue met muziek van DJ Lonely.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *