Grubbehoeve en Bijlmerweide op AT5

Onlangs kwam het team van AT5 naar twee ‘straten’ in de Bijlmer: de flat Grubbehoeve en de Bijlmerweide met vogelopvang Toevlucht om een reportage te maken voor ‘De straten van Amsterdam’.

Chris Polanen, de dierenarts die gevestigd is op de punt van Grubbehoeve, heeft onlangs een boek geschreven: Waterjager. Hij wordt geïnterviewd over het boek, waarin heimwee en thuiskomen een rol speelt. Ook vertelt hij over zijn praktijk als dierenarts. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de collectieve ruimte De Nachtegaal, waar Filip het filmteam ontvangt. In vogelvlucht krijg je als kijker een indruk van een aantal activiteiten die hier plaatsvinden. De kinderen van het Junior Clean Team stormen naar buiten om zwerfvuil te prikken. Filip vertelt over de eerste jaren van de Bijlmer, en de rol die de collectieve ruimte er in speelde. Enkele gasten worden kort geïnterviewd. We zien hoe er gewerkt wordt aan het netjes maken van de jeu de boulesbaan en de rommelmarkt van aanstaande zondag wordt aangekondigd. De reportage, die afgelopen woensdag werd uitgezonden, is nog te zien via deze site.

2 reacties op “Grubbehoeve en Bijlmerweide op AT5”

 1. Beste Liesbeth,

  Er is kortgeleden een avond geweest in de Koornhorst om mensen te activeren om in de Kantershofwijk samen dingen te doen c.q. op te zetten. Ik zou mijzelf daar bij aan willen sluiten. Is dat mogelijk?

  Met vriendelijke groet,
  Marina Barink
  Kantershof 499
  1104 hb A’dam
  06 27309147
  7725878

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *