Groenbrief aan stadsdeel

De Bewonersbelangenvereniging Kantershof pleit in een brief aan het stadsdeelbestuur voor behoud van de botanische rozen en een deel van de heesters in de groenstrook op de Kantershofweg. In een ‘concept grasplan’ liet het stadsdeel onlangs weten voor heel Zuidoost 100.000 euro te willen besparen op onderhoud door struiken te vervangen door gras.

Uit de brief: ‘…een haag, bodembedekkende heesters en botanische rozen zullen volgens het plan in de middenroute worden weggehaald ten behoeve van wild gras voor een vlindercorridor. Tevens hebben wij (=de BBVK) de huidige situatie ter plekke bekeken.

Op de eerste plaats pleiten wij ervoor de botanische rozen vooral te laten staan. Het weghalen kan geen besparing opleveren; immers botanische rozen behoeven maar 1 x per jaar te worden gesnoeid, hetgeen nog minder onderhoud is dan het 1 à 2 keer per jaar maaien van gras. Bovendien zullen de rozen mooi uitkomen in het wilde gras. Zo kunnen de bewoners plezier blijven beleven aan de botanische rozen.

Verder zijn wij van mening dat niet alle bodembedekkende heesters zouden moeten worden weggehaald. Vooral op die plekken waar deze lage heesters er prima bij staan en praktisch geen onderhoud vergen, stellen wij het op prijs deze te behouden om daarmee toch enige variatie in de begroeing te kunnen handhaven.

Tot slot verzoeken wij u vriendelijk ons te willen bevestigen dat sierheesters opgaand en de bomen in de middenroute op Kantershof zullen blijven staan. Dit wordt niet expliciet in het grasplan aangegeven, maar wij menen dit wel uit het stuk te concluderen.’

Tot zover de brief.  Zie ook het eerdere bericht hierover van 10 april. Tot medio mei kan op het Grasplan gereageerd worden.

 

Eén reactie op “Groenbrief aan stadsdeel”

  1. Ik ben het deels helemaal met jullie eens. De rozen zijn ook heel mooi.
    Maar op het stukje tussen kantershof blauw en de koornhorst staan hele lelijke struiken, die nooit worden onderhouden en nu boven mijn schutting zelfs uitgroeien. Ik zou dat dolgraag willen zien veranderen in een gras zone. Maar helaas, dit blijft een slecht onderhouden, vol dode struiken stukje kantershof. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *