Draagkracht voor Wereldbegraafpark?

Al eerder berichtten wij over het initiatief voor een multicultureel begraafpark in Amsterdam Zuidoost. Of er voldoende draagkracht is bij de politiek en of het idee door bewoners gedragen wordt moet nog blijken.

De bedenkers zijn o.a. architect Peter Dautzenberg en Arno Gorissen, directeur citymarketing Zuidoost. Zij hopen dat het Wereldbegraafpark onderdeel wordt van de plannen voor de Floriade in 2022 in Amsterdam Zuidoost. De mogelijke locatie is een gebied ‘op’ en rond de A9. De initiatiefnemers menen dat het plan voorziet in de behoefte van inwoners uit Zuidoost om te worden begraven in de ‘eigen’ geboortegrond.

Het park heeft de vorm van een wereldkaart, twaalf hectare groot, waarin de werelddelen en de oceanen zijn gesitueerd. Op elk continent kunnen overledenen begraven of gecremeerd worden volgens de eigen culturele of godsdienstige gebruiken. Op elk werelddeel zal aarde uit het land van herkomst liggen en zullen inheemse bloemen, struiken en bomen worden geplant. Een impressie van de plannen (PDF, 3,17 Mb).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *