Groenmarkt Nellestein

Op zaterdag 12 mei is van 14.00 tot 17.00 uur een Groenmarkt op het Nellesteinterras bij het woonzorgcentrum, Lopikhof 1. Bij slecht weer is de markt binnen.

Acht Nellesteinbewoners, Schoolwerktuin Gaasperdam en natuurvereniging De Ruige Hof zullen aanwezig zijn met hun aanbod aan groente- en kruidenplanten, stekjes, zaden, tuinboeken en –tijdschriften en andere tuinproducten. Ongetwijfeld is er in dit ruime aanbod iets van uw gading voor uw (nuts)tuin, balkon of vensterbank.

Nellesteinbewoner Tet Roetman schreef het boek ‘Bloemen in Amsterdam Zuidoost’. Daarin laat zij ons kennismaken met de rijkdom van de flora in Amsterdam Zuidoost. Maar liefst 555 soorten zijn in het boek opgenomen, waaronder planten die gebruikt kunnen worden als voedsel en medicijn.

Tussen 15.00 en 17.00 uur kunt u dit boek inzien en is Tet Roetman zelf aanwezig om u te informeren en uw vragen te beantwoorden.

De organisatie, de de commissie Nutstuinen van de Bewonersvereniging Nellestein, hoopt op mooi weer, zodat bezoekers op het terras van de zon kunnen genieten. Het woonzorgcentrum zorgt ervoor dat er tussen 14.00 en 15.00 uur koffie en thee verkrijgbaar is en dat de bar geopend is tussen 15.00 en 17.00 uur. Drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *