Goed begin: zenmeditatie

Een goed begin van het nieuwe jaar! Na de jaarwisseling gaat de Zengroep in De Bonte Kraai weer gewoon door, nieuwe leden zijn van harte welkom. Op 8 januari is een open les – neem misschien iemand mee die interesse heeft.De meditatie is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.

Zen gaat om het trainen van de concentratie en inzicht, geduld, verdraagzaamheid, wijsheid en mededogen… Elke zitting begint met staande oefeningen om uit je hoofd in je lichaam te komen.  Daarna is er zit- en loopmeditatie, dan een kleine theeceremonie, en tot slot wordt een Zentekst gelezen. De basis voor zazen-beoefening is de natuurlijke adem te volgen. In deze cursus gaan de deelnemers ook oefenen met shikantaza, alleen-maar-zitten: open, wakker en stil.

Meer informatie en de precieze data vind je op www.zenzuidoost.nl.Je opgeven kun je via info@zenzuidoost.nl. Ciska en Henk.

Data: elke donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur. Kosten: € 40 voor het hele seizoen tot en met 12 maart (12 lessen) of € 5 per losse les.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *