Gevoelens rond het slavernijverleden

Verhalen, herinneringen, erfgoed en emoties over het slavernijverleden op 20 juni 2016 van 16:00 tot 19:00 uur bij Imagine IC. Het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Amsterdamse Oosterpark bestaat 15 jaar. Het heeft de herdenking van het slavernijverleden in de stad letterlijk op de kaart gezet en daarbij sterk uiteenlopende emoties tastbaar gemaakt.

Op 20 juni verkent Imagine IC in samenwerking met Reinwardt Academie en NiNsee welke gevoelens over het Nationaal Monument en de herdenking van het slavernijverleden betekenis geven aan dit erfgoed. Hoe kunnen we de emotionele diversiteit ervan vruchtbaar maken? Hoe kunnen het monument en zijn rituelen een vertrekpunt zijn voor inzicht in andermans emoties en de verandering van posities ten opzichte van anders-voelenden en de herdenking of het monument zelf? En zijn álle gevoelens OK?

Kaarten inclusief koffie/thee/water en een borrel-met-barra kosten: € 15. Kaarten zijn verkrijgbaar op 20 juni á contant aan onze deur op basis van een reservering via info@imagineic.nl.

Locatie: Imagine IC, Bijlmerplein 393, 1102 DK Amsterdam. 5 minuten lopen vanaf station Bijlmer/Arena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *