Geveltuintjes vragen onderhoud

Op Kantershof zijn veel geveltuintjes te vinden. Dit zijn kleine strookjes grond, meestal voor de schuur, en in ieder geval  aan de straatzijde, waar bewoners struikjes of bloemen kunnen planten.

De geveltuintjes zijn – zo’n vijftien jaar geleden – door de gemeente aangelegd ter gelegenheid van de herbestrating. Bewoners van Kantershof mochten toen aangeven of zij zo’n geveltuintje wilden (terug)hebben. Daarbij heeft de gemeente wel de uitdrukkelijke voorwaarde gesteld dat het geveltuintje door de bewoner zelf moest worden onderhouden. Veel bewoners blijken dat te zijn vergeten. En er zijn uiteraard ook nieuwe bewoners op Kantershof komen wonen die van niets weten.

Netjes en schoon
Met ‘onderhouden’ bedoelt de gemeente dat het er netjes en schoon moet uitzien. Ook te hoge of brede beplanting moet de bewoner zelf terugsnoeien. De Bewonersbelangenvereniging komt jammer genoeg regelmatig geveltuintjes tegen waarvan de begroeiing niet is bijgehouden. Ook in de Algemene Ledenvergadering van de Bewonersvereniging Kantershof van maart jl. zijn daar opmerkingen over gemaakt.

Mocht dat bij u het geval zijn, zou u dan de dit geveltuintje willen bijwerken? En rijst het onkruid bij uw buren de pan uit, wijs hen dan vriendelijk op de onderhoudsplicht, zij kennen misschien deze afspraak niet. Mocht het al te erg zijn, geef dan een melding bij Openbare Ruimte, bel 14 020 of via de website.

Het is in het belang van ons allemaal dat Kantershof er netjes uitziet.

Namens de Bewonersbelangenvereniging, Trees Horstmanshof, voorzitter

[nggallery id=110]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *