Feest: Kantershof veertig jaar

Op de Algemene Ledenvergadering van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof van 18 maart is besloten om later dit jaar het veertigjarig bestaan van Kantershof feestelijk te vieren. Een feestcommissie, bestaande uit Marion Schruyer, Reine Germs en Joyce van Bochove, gaat onderzoeken wat er mogelijk is. Gedacht wordt aan een soort markt met hapjes en drankjes, mogelijk eind augustus. Ook kan een tentoonstelling gemaakt worden over veertig jaar Kantershof, met foto’s, teksten etc.

Zonnepanelen
Op de vergadering hield Maarten de Bruijn, beleidsadviseur energie- en milieuzorg van stadsdeel Zuidoost, een boeiende lezing over zonnepanelen. De huizen in Kantershof zjin daar over het algemeen heel geschikt voor. Inmiddels staan op diverse daken al zonnepanelen. Wilt u weten waar? Kijk op deze site. Ook is er een website waarop te zien is welk dag geschikt is voor zonnepanelen, kijk hiervoor op deze site. Voor algemene informatie van de gemeente over zonne-energie, klik HIER.

Bewoonster Marion Schruyer vertelde waarom zij en haar partner voor zonnepanelen hebben gekozen en wat de kosten en opbrengsten zijn. In één dag stonden de panelen op het dak en werkten ze. Met twaalf panelen kan er 2500 kilowattuur worden opgewekt. Het verbruik van 3500 kWu per jaar is inmiddels teruggebracht, onder meer door het gebruik van ledlampen. Het verbruik wordt nu voor ongeveer 80 procent opgebracht door de zonnepanelen.

Nieuw bestuur
Op de vergadering gaven voorzitter Trees Horstmanshof en penningmeester Wim Emmelkamp aan opvolgers te zoeken voor het bestuur. Dus wie tijd en zin heeft, meld zich aan via belangenkantershof@gmail.com.

De ALV handelde de gebruikelijke zaken af, keurde de jaarstukken goed en verleende decharge van het bestuur. De kascontrolecommissie, Wilma Derks en Joost van Dantzig, werden hartelijk bedankt voor hun diensten van de afgelopen jaren. Voor de komende drie jaar zijn twee nieuwe leden van kascommissie benoemd.

Foto feestcommissie: Marion Schruyer, Reine Germs en Joyce van Bochove

[singlepic id=864 w=320 h=240 float=]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *