Expositie ’40 jaar Krater’

40 JAAR KRATER. Een expositie van verhalen en spullen over een 40-jarige traditie in Amsterdam Zuidoost: theater maken. Voor de tentoonstelling spraken het Bijlmer Parktheater en Imagine IC (de organisatoren) met die personen voor wie Krater een springplank is geweest.
De expositie ’40 jaar Krater’ is open voor iedereen van 16 maart t/m 16 april 2017 in het Bijlmer Parktheater.

In een collectie vol brochures, foto’s en andere materialen over 40 jaar Krater vertellen bewoners, oud-medewerkers en vrijwilligers, artiesten en jong talenten over de impact van Krater op hen en de buurt.
Naast stukken uit het archief van Krater zelf, zullen er ook persoonlijke archivalia te zien zijn van onder andere Heero Viel, Anne-Marie Hunsel, Ingrid de Ruyter en oud-medewerkster Jetty de Vries.

Het begon allemaal als een poppentheater en clowns bij de Bijlmergans in Ganzenhoef. Hier gaven vrijwilligers vorm aan het samen leven door bewoners kennis te laten maken met kunstzinnige vorming, dans en theater. ‘In het begin was er letterlijk niets, geen netwerk, geen spullen, geen publiek. We moesten alles zelf doen en uitvogelen’, aldus Jetty de Vries. Uiteindelijk groeide Krater uit van aanjager van talentontwikkeling tot grootstedelijke theaterplatform, het Bijlmer Parktheater.

De expositie is te zien in de foyer van het Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240

(Info en Beeld: Bijlmer Parktheater en Imagine IC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *