Geerdink-eik voor Geerdinkhof

Op zaterdag 11 maart is in Geerdinkhof de ‘Geerdink-eik’ geplant, in de groene entree van deze buurt.  Het betreft de groenstrook tussen het fietspad en de lage nummers. Deze eik is een cadeau aan de Geerdinkhof van de eigenaar/bewoner van het landgoed Erve Geerdink bij het Overijsselse dorp Vasse.

De Amsterdamse straatnamencommissie heeft het destijds behaagd de naam van deze voorname boerenhoeve te lenen voor een van de nieuwe straten in de Bijlmermeer. Ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Geerdinkhof (grofweg van 2015-2017) heeft bewoner Ton de Wreede de achtergrond van de naamgeving uitgezocht. Een delegatie van Geerdinkhofbewoners heeft toen in 2015 op uitnodiging van de eigenaar een excursie naar Erve Geerdink gemaakt.  Bij die gelegenheid is de boom geschonken, als verjaardagscadeau voor ons veertigjarig jubileum.

De boom, afkomstig uit de Erve Geerdink, is gebracht door de gever zelf, de heer Jos Hövels. Vrijwilligers van de groenstrook assisteerden bij het graven en bij het plaatsen van de boom. Een muzikale omlijsting wordt verzorgd en met een drankje werd geproost op een lang leven voor de Geerdink-eik.  De boomplanting is voorbereid door de commissie Leefbaar/Duurzaam Geerdinkhof. Uiteraard is een en ander afgestemd met de lokale overheid, bijvoorbeeld bij het bepalen van de plek, waarbij kabels en leidingen moesten worden gevrijwaard.  Een plantgat met geschikte boomgrond is door een aannemer aangebracht.

Foto’s: Anna Kok

Lees HIER over de geschiedenis van de naam Geerdinkhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *