Eerste Bevrijdingsfestival Zuidoost

bevrijdingsfestivalzuidoostAmsterdam Zuidoost eert haar verzetshelden. Het comité 4/5 mei Zuidoost viert op 5 mei het eerste Bevrijdingsfestival van Zuidoost. Het festival begint met de Nationale Straatvoetbaldag aan het Anton de Komplein.
Nadat de estafettelopers uit Zuidoost vanuit Wageningen met het vrijheidsvuur rond het middaguur zijn binnengehaald en toegesproken, barst het festival los. Een keur aan artiesten en bands treedt op, waaronder Ink Warriors, Punky Donch en Apoplectic.

In samenwerking met Urban Myth en het Bijlmer Parktheater vindt om 14.00 uur voor de vijfde keer de Madurolezing, die gekoppeld is aan de theatervoorstelling ´Kid Dynamite´, plaats. Gastspreekster Gloria Wekker gaat in haar lezing in op de zwart-wit verhoudingen voor en tijdens de oorlogsjaren en Ernestine Comvalius spreekt in ditzelfde kader een column uit. Het theaterstuk ‘Kid Dynamite’ van Urban Myth heeft in het Bijlmer Parktheater tevens haar voorpremière.

Om 16.30 uur vindt de maandelijkse Bijlmer Jazz plaats met als thema: ‘Vrijheid spreek je af’.

Belangstellenden kunnen speciaal op 5 mei vanaf 11.00 uur de tentoonstelling ‘Echte Helden‘, galerij van geportretteerde verzetsstrijders, die in samenwerking met het comité 4/5 mei Zuidoost is ontstaan, in het CBK-gebouw bezoeken.

Tenslotte wordt de Bevrijdingsdag in Zuidoost afgesloten met een (besloten) vrijheidsmaaltijd.

Lees het uitgebreide programma (PDF).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *