De Nachtegaal van de Bijlmer

Het Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost geven een heel bijzondere voorstelling op vrijdag 29 juni om 16.00 uur in het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam Zuidoost. U kunt bij de uitvoering van De Nachtegaal van de Bijlmer zijn; lees verderop hoe.

Leerorkest met bekende artiesten
Maar liefst 300 leerlingen van scholen uit heel Amsterdam presenteren een verhaal met muziek. Bekende artiesten, waaronder mezzosopraan Tania Kross, Dieuwertje Blok, cabaretière Jetty Mathurin (‘De Koningin van Paramaribo’) en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest begeleiden de kinderen. Naar aanleiding van ’50 jaar Bijlmer’ schreef Parool-journalist Patrick Meershoek een verhaal over de geschiedenis van de Bijlmer met in de hoofdrol een markante getuige: de Nachtegaal van de Bijlmer. Regie: Thomas de Bres.

‘Volgens de brochures over de nieuwbouwwijk zou de nachtegaal er zingen voor de bewoners, maar de vogel liet nooit van zich horen. Of toch wel?’

Klassiek geeft voor het Instrumentendepot Leerorkest
Aan het einde van de voorstelling is de finale van Klassiek Geeft van NPO Radio 4. De klassieke zender zamelt met dit project geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest. Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok maakt de opbrengst bekend!

Leerlingen van 18 scholen doen mee
Er doen leerlingen van 18 scholen mee aan de voorstelling. Basisscholen: As-Soeffah, Blauwe Lijn, Bijlmerdrie, Bijlmerhorst, Crescendo, Globe, Johannes, Holendrecht, Krijtmolen, Nellestein, IKC Noordrijk, Polsstok, Poolster, Rozemarn, Samenspel, Schakel en Wereldwijs. Ook spelen jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en Schoolgemeenschap Reigersbos (SGR) mee in het orkest. Niet alleen de wijktalentorkesten van Zuidoost spelen, ook de nieuwe wijktalentorkesten uit Amsterdam-Noord en Nieuw-West komen voor deze gelegenheid naar Zuidoost.

Deze productie valt binnen het basispakket voor kunst- en cultuureducatie van de gemeente Amsterdam voor de basisscholen, uitgevoerd door Muziekcentrum Zuidoost en het Leerorkest. In het project komen muziekonderwijs, theater, letteren en beeldend onderwijs samen. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en is onderdeel van een Mocca-FCP-Cultuureducatie met Kwaliteit LeerlijnenLab.

Alleen met toegangsbewijs
Toegang alleen met toegangsbewijs. Er zijn gratis toegangskaarten beschikbaar voor belangstellenden.
Meer informatie of (gratis) toegangskaarten reserveren? Stuur een mailtje naar pr@leerorkest.nl.
https://www.leerorkest.nl/nl/nieuws/categorie/agenda/de-nachtegaal-van-de-bijlmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *