Verbeter de (K)buurt

In de K-buurt zijn sinds kort of al langere tijd projecten of ideeën in ontwikkeling. Deze initiatieven zijn onderdeel van het idee om als bewoners van 1104 samen een gebiedsvisie en identiteit tot stand te brengen in samenwerking met Masterstudenten Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke planning.

Afgelopen vrijdag vertelden een aantal vertegenwoordigers van organisaties, projecten en initiatieven wat zij voor ogen hebben. Een korte opsomming van de presentaties. Mevrouw Markelo deed een traditionele zegening met (een kom) water. Voor deelnemers en bezoekers waren er hapjes en drankjes.

Getalenteerde jongeren uit de buurt deden een Skate-demo en er werd een video vertoond over hun wensen. Pieter: Op naar een skatepark?
Arti Meditatie en Bijlmer 50 jaar, een kort verslag.

Harrie (Kantershofenzo.nl) over de samenwerking met Hart voor de Kbuurt tot een online platform (1104enzo) waar meer (bewoners)organisaties, verenigingen etc. op kunnen aanhaken. Een gezamenlijk gezicht qua nieuws uit de buurt en Zuidoost met een eigen identiteit en eigen informatie.
Geïnteresseerden nemen contact op via nieuws@kantershofenzo.nl.

Sarita, bruisend van enthousiasme, over Privilege and intersectionality en waarom dat relevant is voor de Kbuurt. Ze wierp zich later spontaan op als interviewer van van Reven over zijn ideeën (zie verderop).
Yvenchia – Jongeren 1104 – deed een oproep voor een jongerenhonk, liefst op het grasveld naast de Bonte Kraai.
De Masterstudenten Wageningen Universiteit over de project aanpak. Deze is te volgen in de etalage van de Bonte Kraai, waar wekelijks de voortgang wordt getoond.
DJ Slim: Hi-radio gaat landen in de Kbuurt om kansen aan jongeren te geven samen met Hart voor de Kbuurt.
Ambtenaar Onno: Ontwikkelbuurten; nu is het mogelijk samen als buurt een plan te maken via Hart voor de Kbuurt.
Nana: making the etalage happen and happy.
Reven: sporten in de buurt met je eigen lichaamsgewicht, zonder de apparaten van de sportschool.
Urbania hoeve: Voedselbossen: kijkgroen transformeren tot een eetbaar landschap.
Mr Gabriel Sefa, Bewoners Commissie Kouwenoord), zelforganisatie die op 22 september, Burendag, een Kbuurt BBQ gaat organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *