De Nachtegaal neemt afscheid in stijl

Het was een geslaagde, spetterende avond in de Nachtegaal, afgelopen zaterdag. Na tientallen jaren sloot dit buurtcafé/restaurant-bar in de Grubbehoeve de deuren. Althans in de huidige vorm, want achter de schermen staan alweer enthousiastelingen te trappelen om een nieuwe invulling aan de ruimte te geven. Probleem voor de oude vrijwilligers was dat er te weinig van waren en de bar te vaak bevolkt werd door ‘the ususal suspects’.

Van enige droefheid onder de toegestroomde gasten was weinig te merken. De zoute stengels vlogen weg en de tap draaide lekker door. De dresscode jaren-1970-stijl was goed opgevolgd en de dansvloer met discolampen snel gevuld. Alleen de techniek -misschien ook uit deze tijd- liet het wat afweten. Afgelopen zondag was de bar voor het laatst open met een zakdoekenavond.

Opmerkelijk is dat in de flat Kleiburg onlangs een vergelijkbare collectieve ruimte is geopend: café Van Buuren (op nr 40B). Volg dit initiatief op Facebook, ze zijn elke vrijdagavond open voor een buurtborrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *