Cultureel evenement in Kempering

KEMPERING HOTSPOT Op zaterdag 21 mei (24h zuidoost) is garage Kempering dé culturele hotspot van Amsterdam Zuidoost tijdens het event: Garage Amsterdam. Met live optredens van Lil’ Kleine, GirlsLoveDJs, Rotjoch, Yung Internet en SBMG, maar ook street art expo’s, dans, fashion en pop ups. Dit uniek cultureel event is een initiatief van MAFB en Gaasper Pleasure. Ook op zondag 22 mei is er ‘s middags (14-18 uur) van alles te doen. Er is dan geen entree.

‘We willen de garage, dat jaren lang bekend stond als een no go zone, transformeren en een nieuwe belevenis geven door het programmeren van allerlei kunstvormen. En dat doen we zeker niet alleen. We hebben ruim 30 organisaties, partners en kunstenaars gevraagd om mee te doen,’aldus Richard Soesanna van MAFB.
Op 21 mei kan men genieten van artiesten en culturele organisaties zoals Lil’ Kleine, GirlsLoveDJs, Mick la Rock, Ilja Meefout, CBK Zuidoost, Bijlmer Parktheater en Imagine IC.  Bij de programmering van het event heeft de organisatie zoveel mogelijk de diversiteit van het stadsdeel terug willen laten komen.
Het initiatief is opvallend omdat het een samenwerking is van twee uiteenlopende culturele organisaties: MAFB (mode) en Gaasper  Pleasure (dance). De twee initiatiefnemers zijn allebei mannen die opgegroeid zijn en wonen in Amsterdam Zuidoost en de positieve ontwikkelingen van het stadsdeel in de afgelopen jaren hebben kunnen aanschouwen.
Marc Pruijs van Gaasperpleasure hierover: ‘Het is voor ons een mooie gelegenheid om het Zuidoost te laten zien waar dit soort cross-over culturele samenwerkingen plaatsvinden.’ Er is ook eten en bier van brouwerij Kleiburg. Van 14 uur tot 23 uur.
Kijk voor meer info over Garage Amsterdam en voor de kaartverkoop (kaarten 7.50-12.50)  http://www.garage020.com en http://www.facebook.com/GarageAmsterdam. Bron: Zuidoost Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *