Buurtbudget: Balkon Tuinieren van start vanuit Kruitberg

Als onderdeel van de buurtbudget model c  is in Kruitberg het project ”Balkon Tuinieren” gestart. Het is een initiatief van Titia Williams die drijvende kracht is van de Bewoners Commissie van Flat Kruitberg. Het project brengt meerdere doelen samen:

  • groene vingers stimuleren, 
  • bewoners en kinderen aanleren wat er zelf te kweken is, 
  • kosten besparen  
  • milieu besparen – minder voedsel via lange aanvoerlijnen
  • community bevorderen en versterken

Om de samenwerking in de buurt te bevorderen doen ook bewoners van Kikkenstein mee,.

Het oorspronkelijke idee in het buurtbudgetplan was een moestuinproject achter Kruitberg/Kikkenstein. Om meerdere redenen is dat omgewisseld tot ‘balkon tuinieren’.

Deelnemers kunnen gratis potaarde, potten en zaadjes krijgen en ontvangen begeleiding gedurende het traject. Het aantal deelnemers is om budgettaire redenen beperkt tot de hoeveelheid goederen die vanuit het buurtbudget voor dit project aangeschaft kunnen worden.  Overigen komen op een wachtlijst voor een volgende ronde of kunnen, als ze zelf al potten en aarde hebben, aanhaken bij de begeleidingsgroep.

meer info via Titia Williams  0628.149.005

Deelnemers van Kruitberg kunnen hun spullen afhalen bij de Transitie Hub Kbuurt, die door de buurt wordt gerund om bespaar en verduurzamings projecten te ondersteunen. Openingstijden werkdagen 13.00-19.00 .

meer info op www.1104enzo.nl/transitiehubkbuurt

We geïnteresseerd is in ”groen” kan lid worden van de K-buurt brede ”groen groeps app” via de link www.bit.ly/groenkbuurt

++++++++ over buurtbudget ++++++++ 

Dit project is mogelijk gemaakt door de inzet van buurtbewoners en het buurtbudget 2022 van de Gemeente Amsterdam onder het buurtbudget plan ’Samen Sterker‘ van het buurtplatform (Hart voor de K-buurt) . 

Buurtbudget model Zuidoost is bedoeld om in de buurten van Zuidoost eigenaarschap, community building en zelf-organisatie van de buurt te versterken.

Voor alle details kijk op de buurtwebsite www.1104enzo.nl , categorie ‘kbuurtbudget’ https://1104enzo.nl/category/actueel/buurtverbetering-en-budget/

Hart voor de K-buurt vind het belangrijk dat we transparant leren werken in Zuidoost. Vind daarom op www.bit.ly/logboekbuurtbudgetkbuurt een overzicht van alles wat er met het buurtbudget wordt gedaan

Wie meer wil weten kan bijvoorbeeld ook naar het wekelijkse Kbuurtuurtje komen, iedere donderdag 17.00-18.00 in buurthuis Bonte Kraai

#hartvoordekbuurt #buurtbudget #transitiehubkbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *