Buiten naar de film!

De programmering van De BijlmerBios is bekend. Op het nieuwe Hoekenrodeplein, naast het Bijlmer Arena station, worden op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus in de buitenlucht een drietal prachtige zomeravondfilms vertoond. Het zijn: de ontroerende Franse film Intouchables (22-8), El Gusto (23-8) en De Ontmaagding van Eva van End (24-8). Het bijwonen van de BijlmerBios is gratis.

Bezoekers mogen hun zitzak of stoel meenemen, maar kunnen ook plaats nemen op de terrassen van de brasserie en het Turks-Italiaanse restaurant op het plein, waar natuurlijk gegeten en gedronken kan worden. Daarnaast zijn er stoelen te huur: 1 euro per stuk, per avond. De voorstellingen beginnen om 21.00 uur of wat later, afhankelijk van de duisternis.

Intouchables: Franse komedie uit 2011, die in het land zelf al 16 miljoen bezoekers trok. Over El Gusto: Voor de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijd, 1954-1962, was hoofdstad Algiers een mondaine metropool voor islamitische berbers, katholieke Fransen en de nazaten van de ooit uit Spanje verdreven Joden. En in Algiers ontstond de chaâbi, volksmuziek met Arabische en Andalusische wortels, net zoals de flamenco. De oorlog maakte een eind aan de culturele bloei van Algiers. Het internationale chaâbi-orkest van El Anka hield op te bestaan en de Joodse muzikanten vluchtten het land uit. Per toeval kwam een Algerijnse in aanraking met een van de in Algiers gebleven muzikanten. Gevolg: het orkest kwam weer bij elkaar en is inmiddels een internationale hit. En er kwam een liefdevolle documentaire over de oude mannen en hun muziek.

Eva van End De Ontmaagding van Eva van End: Hilarische film over een modaal, Hollands gezin, waarvan pa, ma, twee zonen en een dochter in een complete identiteitscrisis belanden als een

perfecte, blonde en Duitse jongen komt logeren. De film ging dit jaar in première op het Internationale Filmfestival van Rotterdam en is de debuutfilm van Michel ten Horn.

Op zaterdag 24 augustus wordt de hoofdfilm vooraf gegaan door een trailer van de korte film ‘Er tussenuit’, gemaakt door een veelbelovende jonge cineast uit de Bijlmermeer Robbert Doelwijt, die momenteel aan de afwerking van zijn film werkt. De organisatie hoopt ook een trailer te kunnen vertonen van de tv-film, die dit jaar in de Bijlmer werd opgenomen en de Bijlmerramp als thema heeft.

Meer actuele informatie over de BijlmerBios, inclusief filmrecensies, is te vinden op: www.facebook.com/Bijlmerbios

De openlucht filmvoorstellingen werden mogelijk gemaakt door het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en worden georganiseerd door de stichtingen BijlmerMeerKunst en United

Different Voices.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *