Open dag schooltuin

Op woensdag 28 augustus houdt de schooltuin Adalbert Wagner een open dag van 14.00 tot 16.00 uur en 18.00 tot 20.00 uur.

De Adalbert Wagnertuin is de oudste schooltuin van Amsterdam Zuidoost. De tuin ligt rondom een verbouwde boerderij uit 1864. Behalve een leslokaal en een grote schuur is op de tuin ook een kas, kwekerij en kruidentuin te vinden. De tuin biedt plaats aan maximaal 500 leerlingen. De tuintjes liggen niet allemaal op één grote akker, maar zijn verdeeld over een aantal aparte velden. Niet voor niets wordt de Adalbert Wagnertuin beschouwd als één van de mooiste schooltuinen van Amsterdam. Er werken twee educatief medewerkers en een tuinman.

Op de schooltuinen wapperen nu kleurrijke vlaggen in de nieuwe Natuur en MilieuEducatie (NME)-huisstijl. De tuin heeft een nieuw doek aan de gevel van de boerderij, zodat ook vanaf de Provincialeweg te zien is dat er schoolkinderen tuinieren.

Krukjes en fietsenstalling
In de schooltuin verzorgt oud-schooltuintuinman Willem van Tol al jaren de bijen. Afgelopen voorjaar staken 75 Italianen van het bekende kledingmerk Tommy Hilfiger de handen uit de mouwen. Ze maakten kleuterkrukjes naar het ontwerp van Meester Kees. Daarnaast kregen alle leerlingen als verrassing een cadeauplantje in hun kruidenvakje erbij. Dit soort maatschappelijke bedrijfsuitjes is momenteel erg in opkomst. Zo heeft op 19 juni een groep medewerkers van vastgoedbedrijf Redevco een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd.

Op de tuin staat sinds kort een prachtige, houtgestookte pizzaoven die bij evenementen gebruikt kan worden. Zie HIER voor info over de schooltuinen in Zuidoost. A. Wagnertuin: Provincialeweg 53, 1103 SB, Amsterdam, 020-6908197.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *