Binnenkijken in Sayhaey

SAYHAEY. Wat eerst een lelijke, vierkante doos leek, is een opvallend bouwwerk geworden dat de K-buurt lijkt op te fleuren. Sayhaey, het gebouw voor huisvesting van werkende jongeren aan de Karspeldreef, nadert zijn voltooiing.

[nggallery id=142]

Haerzathe en Plegt Vos zijn de initiatiefnemers/bouwers van Sayhaey. Ruim 200 zelfstandige woningen staan open voor starters. Tot op heden was een zelfstandige en betaalbare huurwoning in Amsterdam (Zuidoost) voor starters amper te vinden.

sayhaey_350De Stadsdeelbestuurders zijn trots dat Zuidoost voorloper is met dergelijke huisvesting en zoekt ook naar een combinatie met werkgelegenheid. De woningen zijn tussen de 21 en 30 m2 met huurprijzen vanaf zo’n € 40o per maand.

Jongeren uit Zuidoost krijgen voorrang. Al voor de eerste bewoners hun intrek nemen, mocht de redactie alvast een kijkje nemen. De nieuwe huurders van Sayhaey “de Klieverink” krijgen begin januari 2016 de sleutel.

4 reacties op “Binnenkijken in Sayhaey”

  1. Het is en blijft een vierkante doos.Opvallen?jazeker,omdat het gebouw evenals Balorig aan de Gaasperplas totaal niet in overeenstemming is met de omgeving.

  2. Het klinkt allemaal heel leuk maar het blijven containers die voor veel te veel geld worden verhuurd.Huursubsidie gaat in dit geval naar de projectontwikkelaar. Bouw gewoon echte levensloop bestendige woningen die ook voor starters betaalbaar zijn. En sorry maar ik blijf het een foeilelijk gebouw vinden.

  3. Morgen een interview met een van de eerste bewoners. Krijgen we wellicht een antwoord op vragen over de plek, het gebouw en de huurprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *