Eerste bewoners in Sayhaey

jordy_sayhaey_600De eerste sleutels zijn uitgereikt en gedurende de middag komen steeds meer mensen de hoofdingang van Sayhaey op de Karspeldreef binnen. Nieuwe bewoners met vrienden en/of ouders. Buiten staan volgeladen auto’s en aanhangers geparkeerd.

Jordy (21), koud terug van vakantie naar Turkije, bekijkt zijn appartement in Sayhaey. Hij gaat op de begane grond wonen met uitzicht op de binnentuin. Hij heeft zich meteen ingeschreven, toen zijn moeder tijdens het uitlaten van haar hond de bouw(borden) met informatie over het Sayhaey-project zag.
De woningen zijn bijna allemaal 21 m2 groot. Er zijn enkele appartementen voor stellen, die hebben een aparte slaapkamer. Een toilet/doucheruimte, bij de ingang een klein keukenblok – koken gaat elektrisch – en de rest is (slaap)kamer. De ingerichte modelwoning maakte duidelijk hoeveel nog mogelijk is op zo’n relatief klein woonoppervlak. ‘Flink oranje’ was zijn eerste indruk, maar het stoort Jordy verder niet. Zijn maandelijkse lasten zijn € 533 all in; huurtoeslag krijgt hij vanwege zijn inkomen niet.
Samenwonen (behalve in de daarvoor bedoelde appartementen) is niet toegestaan en roken mag niet in het appartement (met rookmelder).

Een paar etages hoger staat Saphira (25) in de deuropening van haar ‘flatje’ vlak naast een trap. Zij was een half jaar op Woningnet aan het zoeken, toen ze een Facebookbericht over Sayhaey tegenkwam. Saphira vindt Sayhaey een heel mooi idee en het gebouw leuk en grappig.
Ondanks dat ze de (ingerichte) modelwoning ook had bekeken, vindt ze de ruimte kleiner dan verwacht. Tot nu toe woonde ze in Amsterdam Noord, Zuidoost kende Saphira al wel; ze komt regelmatig in de Amsterdamse Poort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *