Bimray Gospel Festival

Zaterdag 20 september wordt hét gratis zomerse Bimray Gospel Festival op en nabij Hoekenrode – het plein naast station Amsterdam Bijlmer ArenA – gehouden. Alle stijlen van traditionele tot hedendaagse gospelmuziek zijn er te beluisteren van 12.00 – 22.00 uur. Van negrospiritual tot aan salsa-gospel en van crossovers met soul en R&B tot aan hiphop.

Onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed
BimRay Festival is een gospelfestival dat voortkomt uit Gospel Festival Amsterdam en wordt dit jaar georganiseerd door Dutch Gospel Arts Institute (DGAI). DGAI wil met het BimRay Festival bijdragen aan de ontwikkeling van de gospelmuziek in Nederland en zet zich in voor de erkenning van dit muziekgenre als onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed.

Op zaterdag 20 september kunnen bezoekers de hele dag genieten van gospelmuziek, koren uit het hele land, beeldende kunst, workshops, talentvolle jonge singer-songwriters en dansers, fashion en Caribische, West Afrikaanse en Turkse hapjes.

afficheBimRay

Zelf meedoen
In de geest van de gospelmuziek is het BimRay Festival voor iedereen en het festival wórdt ook door iedereen gemaakt. Zo is er een zangworkshop van Elvis E. die afsluit met een optreden op het festival en op het kleine podium kunnen bezoekers zichzelf presenteren.

Programma (meer op de Bimay-website)
– Classic meets Gospel i.s.m. Koninklijk Concertgebouworkest en Bijlmer Parktheater
– Plug In and Sing: koren uit heel Nederland: o.a. Krin Sten, Soul Sound Formations
– Gospel voor Iedereen: deelnemers workshop Elvis E. in mass choir
– New Experience met o.a. Izaline Calister, Elvis E, John Angoh, Gospel Boulevard Small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *