Holendrecht viert feest

De vernieuwing van winkelcentrum Holendrecht is klaar en heet nu ‘Boodschappencentrum Holendrecht’. Van 11 tot en met 13 september wordt dat gevierd met verschillende activiteiten door en voor bewoners en ondernemers. Op vrijdag 12 september wordt om 16.00 uur het vernieuwde winkelgebied feestelijk geopend door portefeuillehouders Emile Jaensch en Urwin Vyent en Jan Heeremans (directeur Hoorne Vastgoed). Zij brengen met een reusachtige fles champagne een toast uit op het nieuwe boodschappencentrum.

Op 1 november 2013 gaf burgemeester Van der Laan het startsein voor de grootschalige vernieuwing van winkelcentrum Holendrecht. Sindsdien heeft het winkelcentrum een ware metamorfose ondergaan met een nieuwe gemetselde gevel en aantrekkelijke winkelstraatjes.
Niet alleen winkelcentrum Holendrecht is vernieuwd, ook de openbare ruimte in en om het winkelcentrum. De straten, stoepen en parkeerterreinen zijn opnieuw ingericht.

Stadsdeel Zuidoost heeft de afgelopen jaren samen met Hoorne Vastgoed, de corporaties, de gemeente Amsterdam en andere partijen de leefbaarheid in de wijk weten te verbeteren. Steeds meer bewoners en ondernemers voelen zich weer veilig in Holendrecht West en de forse overlast uit de jaren 2008-2010 is sterk afgenomen. De ontwikkelingen zijn positief, maar er wonen nog veel mensen in Holendrecht West die het moeilijk hebben. Er blijft dus nog ‘werk aan de winkel’ aldus Jaensch.

holendrechtpleinProgramma op het Niftrikhof, Holendrechtplein 15

15.30 uur: Brassband Brotherhood 4 Real
16:00 uur: welkomstwoord
16:15 uur: interviews met portefeuillehouders Emile Jaensch en Urwin Vyent en Jan Heeremans, directeur Hoorne Vastgoed
16:45 uur: feestelijke openingshandeling
17:00 uur: optreden van Dansact 155
18:00 uur: einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *