Bewoners slaan handen ineen

Op een geanimeerde avond op 1 juni over meer ‘bruis’ in onze wijk Kantershof ontstonden diverse nieuwe verbanden en initiatieven. Omdat de bijeenkomst in seniorenflat Koornhorst werd gehouden was er veel aandacht voor het verbeteren van de relaties tussen ouderen in de wijk en in Koornhorst zelf. Ook bewoners van de Kantershofstraat waren vertegenwoordigd.

In vijf groepen gingen bewoners aan de slag met vragen als: hoe ziet mijn ideale wijk eruit?, hoe kan ik hieraan bijdragen?, wanneer ben ik tevreden? En afspraken maken voor de toekomst. Onbekend maakt onbemind, zo bleek ook deze avond weer. Er is al van alles te doen in Koornhorst waar ook (oudere) bewoners van de wijk aan kunnen meedoen, alleen moet dit beter gecommuniceerd worden. Ook heeft de seniorenflat faciliteiten waar bewoners ook gebruik van kunnen maken. Zo staan er twee prima biljarttafels (altijd te gebruiken behalve op dinsdag en zaterdag als de huisclub speelt) en darts (clubavond op donderdag), er is bij het terras een jeu-de-boulesbaan (even onkruid wieden) en een rollatorloop.

Een kernteam gaat inventariseren wat er op korte en langere termijn mogelijk is. Er was belangstelling voor: een gezamenlijke buurtbruch (optie om eigen gerechten mee te nemen), een busreisje ergens heen, een speelgoedkast om speelgoed te ruilen, samen schoonmaken van een deel van de wijk, een boekenkast voor uitgelezen boeken, een Kantershof ‘garagesale’, een spelletjesavond met spellen die ‘iedereen’ leuk vindt, enzovoort.

Belangrijk zal zijn dat de informatie breed toegankelijk wordt, ook voor ouderen bewoners die niet digitaal aangesloten zijn. Als u ook een idee heeft of aan iets mee wilt doen, meld het aan: nieuws@kantershofenzo.nl of aan Gracia Clijdesdale, gebiedsmakelaar van stadsdeel Zuidoost: Gracia.Clijdesdale@amsterdam.nl

Voor uw agenda: zaterdag 1 juli Bingo in Koornhorst. Kijk ook eens op: http://www.koornhorst.nl/koornhorst/h/912/0/0/Activiteiten
[nggallery id=165]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *