Fitnesscentrum in buurthuis

Zoals sommige bewoners van Kantershof al hebben opgemerkt, zijn er ontwikkelingen rond het buurthuis VeBeKa. De nieuwe eigenaar, Hedwig Parden en Anke Luth van Professional Fitness, gaat er een gezondheids- en fitnesscentrum vestigen. Zij gaan voortvarend te werk: diverse containers met rotzooi uit het buurthuis zijn al afgevoerd. Ook de verlaagde plafonds zijn eruit gehaald. Parden wil voorkomen dat het pand (600 m2) gekraakt wordt.

vebeka_binnenAls alles meezit zou het centrum eind van het jaar al open kunnen gaan. Professional Fitness (PF) was eerst gevestigd in het oude winkelcentrum Kraaiennest, later in het gebouw op het campusterrein van Diemen-Zuid.

De initiatiefnemers willen de gevel veranderen, zodat het een strak geheel wordt en de overkapping verdwijnt. Aan de binnenkant moet ook het nodige veranderen. De keuken in het midden gaat zeker verdwijnen, er komen in het pand douches en extra toiletten. Aan de achterzijde, aan het water, is de bedoeling om een vlonder met terras te maken. Hier zouden buurtbewoners een kop koffie of thee met iets erbij kunnen gebruiken. Een bar waar alcohol wordt geschonken is niet de bedoeling.

Openingstijden
Het centrum zou zeven dagen per week open zijn, op werkdagen tot 22.00 uur en in het weekeinde tot 18.00 uur. De bestemming van het pand blijft maatschappelijke dienstverlening. Hoewel PF een rendabel bedrijf wil zijn, zal er veel aandacht zijn voor de buurt en de bewoners. Zo wil PF wandelingen aanbieden voor ouderen en spelfaciliteiten voor kinderen en jongeren. Bewoners van Kantershof krijgen korting op de lessen en faciliteiten.

Nog onduidelijk is of er een ruimte komt waar bewoners kleinschalige activiteiten kunnen ontplooien of kunnen vergaderen. Dit staat wel in het businessplan van PF, maar volgens een toelichting die Hedwig Parden afgelopen week gaf aan de Bewonersbelangenvereniging Kantershof zou hier in het huidige concept toch geen plaats voor zijn. Als bewoners activiteiten willen organiseren zou er een verdieping op het pand moeten komen, aldus Parden.

Aanpassingen
Er zijn nog diverse aanpassingen aan het pand nodig, zo moet het rolstoeltoegankelijk zijn, wordt de geluidsisolatie verbeterd, evenals de elektriciteit, meterkasten en verwarming. Parden overweegt een soort ‘open dag’ in het pand te houden zodat iedereen kan zien wat de voortgang is. Bewoners die vragen hebben kunnen die stellen aan de Bewonersbelangenvereniging Kantershof via de mail: belangenkantershof@gmail.com of aan Professional Fitness: info@professionalfitness.nl.

 

5 reacties op “Fitnesscentrum in buurthuis”

  1. Heel leuk initiatief. Worden er ook groepslessen gegeven? Wie weet kunnen de jongeren van de buurt werken in het fitness centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *