Zuidoost niet meer apart?

‘Stadsdeel Zuidoost is gewoon onderdeel van Amsterdam, net zoals Zuid en Noord’, zegt fractievoorzitter Eddy Meyer van de stadsdeelfractie van de VVD. Sinds 1976 wordt naast de plaatsnaam Amsterdam ook Amsterdam-Zuidoost gehanteerd om de postbezorging in goede banen te leiden.

Volgens Meyer missen woningzoekenden het aanbod in Zuidoost als ze op sites als Funda en Woningnet zoeken naar woningen in de hoofdstad. ‘Het stadsdeel heeft een ruim aanbod aan mooie, betaalbare woningen’, zegt de politicus.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente is de bijzondere status voor het stadsdeel vastgelegd. Voor het wijzigen van woonplaatsen is overleg met de posterijen noodzakelijk.

Amsterdam-Zuidoost is een plaats en een stadsdeel van de gemeente Amsterdam. Het stadsdeel Zuidoost werd ingesteld in 1987. Het heeft een oppervlakte van 22 km² en in 2010 telde het 81.508 inwoners.

Zuidoost grenst niet aan de rest van de gemeente Amsterdam, maar wordt hiervan gescheiden door de gemeenten Ouder-Amstel (in het bijzonder het dorp Duivendrecht) en Diemen. Het wordt daarom ook wel als een afzonderlijke woonplaats gezien.

Bron: AT5/Wikipedia en Dienst Onderzoek en Statistiek Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *