Ajax-AZ. Beetje jammer

Als leerlingen van basisscholen de kans krijgen naar Ajax-AZ te gaan, informen we direct bij basisschool Samelspel (op Kantershof) hoe het geweest is. Marijke van Amersfoort, directeur van de school vertelt hoe Samenspel buitenspel kwam te staan.

‘Vorige week hoorden we via de media dat kinderen gratis naar Ajax-AZ mochten. Onze kinderen komen niet elke dag in de AmsterdamArena, dus deze kans grepen we, na kort intern overleg, met beide handen aan. Onze hele bovenbouw mocht gaan. Dat zijn bij elkaar ongeveer 225 leerlingen.
Waar we normaal een rustige week hebben na de kerstvakantie, waren nu alle kinderen helemaal vol van het idee dat ze naar Ajax mochten.

Meester Denis, een verwoedt Ajax-fan, stortte zich op de website van Ajax en kwam erachter dat er nogal wat regels waren. Er konden groepen aangemeld worden van maximaal 50 kinderen. Per 6 kinderen moest er 1 begeleider mee, en dus ook geregeld worden. Van die begeleiders wilde de organisatie de naam en geboortedatum weten. En dat moest allemaal online gebeuren.

We moesten snel aan de slag en ouders bellen om iedereen in één keer aan te kunnen melden.Toen we eenmaal zover waren, bleek dat de website van Ajax niet te bereiken was. De vele aanmeldingen zorgden ervoor dat de website was vastgelopen. Uiteindelijk lukt het ons toch nog om 2 groepen aan te melden.

Groot was de teleurstelling toen bleek dat deze twee groepen uiteindelijk toch geen kaartjes kregen. Van onze 564 kinderen hebben er maar een paar de wedstrijd bijgewoond omdat de kinderopvang wel kaartjes had kunnen krijgen.
Onze kinderen hebben uiteindelijk via internet de wedstrijd gevolgd. AT5 is nog op visite geweest bij meester Denis in de groep. In het AT5 Nieuws van donderdag 19-01 zie je hoe het eraantoe ging.’

Je hebt vast nog wel een suggestie voor de organisatoren!

‘Wij hopen dat zoiets een volgende keer beter geregeld wordt. Even op voorhand een rondje bellen langs de scholen om kaarten te reserveren. De benodigde informatie zou dan later aangeleverd kunnen worden. Op die manier zou ons heel veel onrust en teleurstelling bespaard kunnen blijven.’

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *