Zorgboerderij en theetuin Landlust

Vlakbij de Veeneikbrug, tussen Geerdinkhof en het Diemerbos, ligt boerderij Landlust (gemeente Diemen). Het agrarische bedrijf is jaren geleden al beeindigd.
Corporatie De Key heeft het aangekocht om er samen met zorginstelling Cordaan woningen en een dagbesteding te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking.
Na de bouw en renovatie (eind 2013 gereed) gaat Landlust gaat ook open voor bezoekers. Vanaf de boerderij wordt een wandelpad naar het Diemerbos aangelegd.

De Key en Cordaan ontwikkelen Landlust samen met Staatsbosbeheer, Groengebied Amstelland en Gemeente Amsterdam en Diemen tot een Stadslandgoed waar zorg wordt gecombineerd met recreatie.

Inmiddels wordt hard gewerkt om de boerderij en de stallen om te bouwen tot een verblijf met 24 woningen. Naast de bewoners van  Landlust, zullen ook cliënten met een verstandelijke beperking daar komen voor een dagbesteding.

Op de biologische kwekerij, de theetuin en het winkeltje kunnen 50 cliënten in dagbesteding werken. In het winkeltje zijn tuinplanten en biologische producten te koop. De cliënten werken ook mee in de catering voor de bewoners en medewerkers van Landlust. Landlust wordt ook de vertrekbasis voor cliënten van Cordaan die in de regio groenwerkzaamheden verrichten, zoals tuinonderhoud bij bedrijven in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *