Zonnige Vrijheidsmaaltijd

Voor de eerste keer in Zuidoost werd op Bevrijdingsdag een Vrijheidsmaaltijd bereid en geserveerd. Tientallen koks en vrijwilligers zorgden voor overheerlijke maaltijden uit alle windstreken. Het zonovergoten evenement vond plaats op het grasveld tussen het Bijlmer Parktheater en het Sportcentrum. Voor een klein bedrag kon je eraan deelnemen.

Iedereen schoof aan lange picknicktafels aan. Het evenement was georganiseerd door de stichting 4 en 5 mei Comité Amsterdam Zuidoost. Hannie Stork van het Comité was positief over de Vrijheidsmaaltijd, hoewel niet alle 250 kaarten verkocht waren. Over het prachtige weer was ze zeer te spreken: ‘Bij regen hadden we geen plan B!’.

Om 12.00 uur was het bevrijdingsfestival begonnen met optredens van de Damsko United Brassband, de band FraFrasound, Rapper TurG en Bands KidsZo. Om 16.00 uur sprak Kunta Rincho de zesde Maduro-lezing uit. Daarna waren er dansdemonstraties van de Motion Dance Studio en tenslotte een optreden van de band Restless. Het festival zelf was gratis. [nggallery id=78]

4_5meiamsterdam250

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *