Zero Waste Stores

‘Afval is geen afval’. Bewustwording van de circulaire economie door beter afval te scheiden voor hergebruik. Daarvoor worden op diverse plekken in Zuidoost vanaf half april Zero Waste Stores geopend. Die in de Amsterdamse Poort is reeds geopend, zie de foto’s. In de Zero Waste Stores kunnen bewoners afval inleveren en sparen voor korting bij winkels in de Amsterdamse Poort. Het is een proef van stichting RecyQ met steun van de gemeente.
De andere Stores vind je  in Holendrecht bij Casa Jepie Makandra, in de H-buurt bij De Handreiking, Haardstee 15 en in de Venserpolder bij Multibron, Albert Camuslaan 103A.
[nggallery id=162]
Bruikbare items worden in de Stores gerecycled tot nieuwe producten. Wat niet bruikbaar is gaat in bovengrondse afvalbakken. De gemeente leegt deze containers tijdens de reguliere afvalinzameling.
Op de website van RecyQ meer informatie over het project.

Extra afvalbakken
Op korte termijn komen er extra afvalbakken voor kunststof, textiel en papier bij die het hele jaar daar blijven staan. Die locaties zijn: Opheusdenhof, de kop van Albert Camuslaan/Alexander Dumaslaan en bij Hoogoord-West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *