Creatieve pop up store Tailormaids

Sinds kort kent de Amsterdamse Poort een bijzondere winkel: TailorMaids. Het is een pop upstore met kwalitatief hoogstaande handgemaakte cadeaus van inwoners van Zuidoost. Het idee en de uitvoering zijn afkomstig van K-buurtbewoonster Rachida Mabrouki die er inmiddels heel wat liefdevolle uurtjes in heeft zitten.

Door middel van crowdfunding heeft Rachida het startkapitaal en de basis voor de huur bijeen gesprokkeld. TailorMaids staat voor persoonlijke en unieke cadeaus, leuke workshops en doe het zelfpakketjes. Een groep (lokale) creatieven biedt onder de naam HandMade-It! de handgemaakte en gepersonaliseerde cadeaus aan. Het gaat om een shop-in-shop concept, wat hier wil zeggen dat aanbieders voor een gering bedrag een plank/je in de winkel kunnen huren. Dat zijn er nu al zo’n 25.

Een pop up-store wil zeggen dat een leegstaande winkelruimte tijdelijk voor een wat lager bedrag verhuurd wordt, tot een ‘gewone’ huurder zich aandient. Rachida blijft in elk geval acht maanden op deze plek. In de winkel is een speciale ruimte voor workshops, zoals portret tekenen met houtskool, haken of taarten decoreren. Zelfs een verjaardag kan in thema op creatieve wijze gevierd worden. Meer informatie over de verhuur van de ruimte, een ‘plankje’ of het volgen van workshops, vind je via de website.

Amsterdamse Poort, Bijlmerplein 726 (de voormalige Beter Horen, tegenover de viswinkel), Voor een actueel beeld en aanbod van de winkel en activiteiten zie www.facebook.nl/rmtailormaids.

[nggallery id=161]

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rachida
14 april 2017 08:56

Ontzettend leuk geschreven!
Dank jullie wel! Jullie bezoekje was ontzettend gezellig ook!