Yellow Wings helemaal fris

Op 19 juni wordt het kunstwerk Yellow Wings in de vijver bij het Endumi X en Strandvlietpad feestelijk ‘onthuld’. Loes van der Horst tekende samen met ingenieur Mick Eekhout,deze vernieuwde versie vlak voor haar overlijden, alweer twee jaar geleden. Yello Wings is de vernieuwde versie van het geliefde kunstwerk ‘Bijlmobiel’. Iedereen is van harte uitgenodigd voor dit feestelijke programma.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 16:30 – 17:30 uur: sprekers Urwin Vyent (Stadsdeel Zuidoost), Clayde Menso (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Mick Eekhout (Co-ontwerper), Judith Cahen-Crouwel (kunsthistorica) en Fokke Dijkstra (buurtbewoner)
  • 17:30 uur: feestelijke onthulling!
  • Er zijn doorlopende activiteiten voor kinderen

In de groenstrook langs de vijver staat ‘Yellow Wings: gespiegeld’. Dit tijdelijke project toont de beeldende reactie op Yellow Wings van zes kunstenaars: Ramaz Goiati, Bert Jacobs, Hamid el Kanbouhi, Nicole O’ Niel, Jonas Ohlsson en Natascha Salij. Deze zijn ook nog te zien tijdens de Open Art Route Zuidoost op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

‘Yellow Wings’ is de remake van een van de eerste buitenkunstwerken uit Zuidoost. De eerste variant van dit kunstwerk, bekend onder de naam ‘Bijlmobiel’ werd afgebroken en opgeslagen tijdens de jaren van stedenbouwkundige vernieuwing. Toen Stadsdeel Zuidoost het wilde terugplaatsen bleek het de tand des tijds van de opslag niet te hebben doorstaan. Met cofinanciering vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft Stadsdeel Zuidoost deze remake gefinancierd. Werk van de in 2012 overleden Van der Horst is te vinden in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Kroller Muller Museum in Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *