Pioniers en kunst in Zuidoost

Tijdens de Open Art van 20 en 21 juni zijn er twee bijzondere tentoonstellingen in Zuidoost. Het BijlmerMuseum richt in samenwerking met De Nachtegaal in Grubbehoeve een tentoonstelling in die vooral verhaalt over de eerste tien jaar van de Bijlmermeer, waarin een geheel nieuwe gemeenschap van het opgespoten zand moest worden opgebouwd. In boerderij Langerlust is zondag 21 juni om 16.00 uur de opening van de tentoonstelling Gravures van kunstenaar Lego Lima, die in Zuidoost woont. Deze tentoonstelling duurt tot eind augustus. Lego Lima (1969) is afkomstig uit Brazilië en woont en werkt vanaf 1992 in Nederland. Haar zeer herkenbare en expressieve werk ontving al veel lovende kritieken, en werd meermalen onderscheiden. Zo won ze de meest prestigieuze grafiekprijs van haar geboorteland, de prijs van de biënnale van Curitiba.

Nachtegaal
De expositie in de Nachtegaal besteedt ook aandacht aan de nieuwe pioniers, de bewoners van klusflat Kleiburg, die het Bijlmermuseum-gebied van meer sloop gered hebben. Na de ‘vernieuwing’ van de Bijlmermeer werd middels Kleiburg een verguisde woonomgeving opnieuw een toekomst aangereikt.

De expositie bestaat uit foto’s, affiches en allerlei ander beeldmateriaal. De organisatoren doen een beroep op eenieder om eigen materiaal aan ter beschikking te stellen. Men kan daarvoor verder contact opnemen met Henno Eggenkamp, hennoe@xs4all.nl.

De expositie is zaterdag 20 en zondag 21 juni vanaf 12.00 uur geopend. Vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur worden er tapas geserveerd en De Nachtegaal hoopt aan de eettafels vele oude en nieuwe pioniers te mogen verwelkomen.

Op zondag 21 juni kan er hopelijk ook Kleibier worden geschonken. Het Kleibier is een initiatief van mensen uit Kleiburg, die een kloostergemeenschap willen vormen en  ook kloosterbier willen produceren.

Adressen: De Nachtegaal Grubbehoeve 38;  Langerlust, Provincialeweg 24. Foto: Bijlmer Museum, voormalig bestuur Grubbehoeve.

Zie ook:
https://bijlmermuseum.wordpress.com/
http://oarzo.nl/

Lego Lima

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *