WOZ-waarde te hoog?

Bewoners van Kantershof die een bezwaarschrift willen indienen tegen de vaststelling WOZ-waarde van hun woning met peildatum 1 januari 2016 hebben daar nog enkele dagen de tijd voor! De Bewonersbelangenvereniging Kantershof wil hen daarbij helpen.

Op 22 maart jl. was er door de Bewonersbelangenvereniging een bijeenkomst georganiseerd aangaande informatie over de Erfpacht. Deze avond was druk bezocht. Na de pauze werd nog een vraag gesteld in de ledenvergadering of er nog iets collectief zou worden ondernomen naar aanleiding van de vaak grote verhoging van de waarde per 1.1.2016 en opzichte van de waarde per 1.1.2015. Omdat de verschillen in de wijk enorm uiteenlopen kan men niet zonder meer één lijn trekken. Dus er volgde geen reactie.

Extra informatie en hulp
Als gevolg van een gesprek met een bewoner van de wijk en mede daardoor het opstellen van een bezwaarschrift, heeft het bestuur van de Bewonersbelangenvereniging Kantershof ingezien dat het toch belangrijk is de bewoners, indien nodig, van extra informatie te voorzien. Op basis daarvan kunnen zij dan zelf besluiten om (alsnog) een bezwaarschrift in te dienen.

Nog maar enkele dagen
Bewoners kunnen 6 weken na dagtekening van kennisgeving, 28 februari 2017 hun bezwaar indienen, d.w.z. vóór 11 april 2017. Dat is kort dag. Hiervoor zijn bepaalde gegevens, berekeningen vereist. Zie de brief met uitleg en het rekenmodel voor de WOZ-waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *