World of Food later open

Op 29 mei vindt alleen de pre-opening plaats van de World of Food in de voormalige parkeergarage Develstein. Dit is een ceremonieel feestje alleen voor genodigden. Sommige restaurants, zoals Studentencafe Bacchus, zijn vanaf de 29e open, maar het grootste deel zet nog de puntjes op i wat betreft de verbouwing en gaat proefdraaien. In juni opent het gehele World of Food haar deuren openen voor het grote publiek; een officiële openingsdatum volgt nog.

Realityserie
De eerste aflevering van realityserie ‘Koken voor de wereld’ is zondag 17 mei te zien geweest. Hierin brengt Ruud van Egmond het verhaal van Yvette Dorsiel in beeld, ‘de mama van Zuidoost’ die de Caribische keuken op de kaart wil zetten. In zes afleveringen laat de NTR een aantal verhalen zien die achter het World of Food schuilgaan. Zoals dat van Egyptenaar Ahmed, die voor de liefde naar Nederland kwam en voor wie de Egyptische keuken het best gesymboliseerd wordt door vis en vegetarisch. Of dat van de Surinaams-Nederlandse Ileen, die met haar Moksi Alesi de markt wil veroveren. Pongvit en Eddy combineren Thais streetfood met Drentse nuchterheid. . Deze en andere culinaire ondernemers zijn gevolgd op weg naar hun sprong in het diepe.

De serie is een productie van De Beeldbrigade/Bijker Film&TV in opdracht van de NTR. ‘Koken voor de Wereld’, zondag 17, 24, 31 mei, 7, 14, 21 juni 2015, 16.25 uur bij de NTR op NPO 2. Kijk HIER voor gemiste uitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *