Wereldwijs helpt Resto van Harte

Een van de goede doelen van openbare basisschool Wereldwijs (Geerdinkhof) is Resto van Harte. Elke donderdag helpen een aantal leerlingen uit de bovenbouw in de bediening en in de keuken. Resto van Harte runt 0.a.  een buurtrestaurant op Grubbehoeve 38 waar een heerlijk driegangendiner wordt bereid en opgediend. Foto van OBS Wereldwijs.

wereldwijsvanharteWereldwijs gaat Resto van Harte sponsoren bij het zomerfeest. Al het geld dat opgehaald wordt gaat naar Resto van Harte en ook naar Mary’s Meals.

Resto Van Harte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving – 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam! – en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten voor een kleine prijs.

Mary’s Meals verschaft een dagelijkse maaltijd op de onderwijsplek voor chronisch arme kinderen. Daar krijgen ze basisonderwijs en een kans om uit de armoede te komen. Elke schooldag worden via die organisatie 894.288 hongerige kinderen gevoed. Dat kost gemiddeld zo’n €14,50 per kind voor een heel schooljaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *