Met OBA wandelen door Zuidoost

De Openbare Bibliotheek Amsterdam organiseert, vaak samen met het Stadswandelkantoor, wandel- en fietstochten door de stad.  Op zaterdag 14 juni is er een georganiseerde wandeling door Zuidoost, vertrek vanaf het filiaal aan de Frankemaheerd.

Op de site van de OBA valt te lezen: ‘In geen wijk van Amsterdam zijn de naoorlogse ideeën rond de moderne stad zo extreem doorgevoerd als in de Bijlmermeer. Een wandeling in de Bijlmer is daarom een ronduit fascinerende ervaring. Het is geen grauwe betonvlakte, wat meestal gezegd wordt. Wat het wel is? Een vaak groots parklandschap, met daarin woningen voor 45.000 mensen, ruim gelegen, licht, lucht en ruimte.

Stonden er voorheen alleen hoge honingraatflats rond een soort enorme binnenhoven, sinds het grootste deel van de hoogbouw vervangen is door laagbouw, heeft de wijk meer afwisseling gekregen. Wat mensen betreft, is die afwisseling er al sinds jaar een dag: ruim driekwart van de bevolking wordt in de statistieken geteld als niet-westers allochtoon.’
Zaterdag 14 juni, 13.00 uur
Toegang met OBA-pas € 5,00 / normaal € 10,00
Reserveren verplicht: 020-697 99 16 / brc@oba.nl)
Vertrekpunt: Bibliotheek Bijlmercentrum, Frankemaheerd 2.

Foto: Vincent Teeuwen, station Amsterdam Bijlmer Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *