Wat gaat de gemeente doen in Bijlmer Oost?

In december vorig jaar heeft de bestuurscommissie Zuidoost de gebiedsplannen 2018 vastgesteld. In deze plannen staat per gebied beschreven wat de gemeente dit jaar gaan doen. Het is een overzicht van onderwerpen die in 2018 extra aandacht krijgen. Kijk hier voor het Gebiedsplan Bijlmer Oost (EGK-buurt).
De plannen en activiteiten die in het gebiedsplan 2018 staan, zijn daarin opgenomen omdat bewoners, scholen, organisaties, woningcorporaties, politie en het stadsdeel Zuidoost dat belangrijk en nodig vinden. Hier de zes prioriteiten die gesteld zijn:

-Verbeteren economische positie en wijkeconomie

-Verminderen armoede en verbeteren zelfredzaamheid

-Vergroten ontwikkelingskansen jeugd

-Bevorderen zorg en gezondheid

-Verbeteren woongenot en openbare ruimte

-Verbeteren leefbaarheid en veiligheid

Enkele onderwerpen uit de plannen:

In 2018 onderzoekt de gemeente of ereen Buurtwerkkamer kan komen in Bijlmer Oost. Een Buurtwerkkamer is een initiatief van bewoners dat wordt gefaciliteerd door de overkoepelende Buurtwerkkamer Coöperatie. De Buurtwerkkamer Coöperatie werkt daarin samen met gemeente, stadsdeel en woningcorporaties. Het uitgangspunt is ‘voor en door bewoners’. Bewoners krijgen in de buurtwerkkamer de ruimte om diensten en activiteiten op te zetten die de buurt ten goede komen. De activiteiten kunnen variëren van een formulierenbrigade of een klussendienst tot een kook- of een computercursus. Al deze diensten en activiteiten worden vrijwillig georganiseerd door bewoners.

In het schooljaar 2017-2018 nemen de basisscholen De Blauwe lijn, Onze Wereld (van het scholencluster in Kortvoort ) en Bijlmer Drie (K-buurt) deel aan het project Stadsscholen 020. De scholen nemen maatregelen om (het risico op) onderwijsachterstanden tegen te gaan. Zo zorgen ze voor het vergroten van de kansen van vooral kwetsbare kinderen.

De markten Kraaiennest en Ganzenpoort experimenteren met tweejaarlijkse themamarkten die aansluiten bij de behoefte van de buurt. Bijvoorbeeld een kunstmarkt of een markt met producten die bewoners van Kraaiennest zelf hebben gemaakt.

Eén reactie op “Wat gaat de gemeente doen in Bijlmer Oost?”

  1. Ik zou graag meedenken over een buurtwerk kamer. Een mooi idee om voor en door de bewoners initiatieven en activiteiten te starten. I’m in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *