Vrijwilligers gezocht op de Gaasperdamschooltuin

Wil je vrijwilligerswerk doen in het groen, op één van de mooiste plekken in Amsterdam Zuidoost? Dan zijn de schooltuinen misschien iets voor jou! In Amsterdam Zuidoost liggen twee “groene oases”, de Gaasperdamschooltuin en de Wagnerschooltuin. Op deze schooltuinen wordt getuinierd met kinderen van groep 6 en 7 van de basisschool.

Ongeveer 850 leerlingen volgen er een jaar lang schooltuinlessen waarbij ze hun eigen tuintje verzorgen. Ze kweken groenten, bloemen en kruiden. De oogst mogen ze uiteraard mee naar huis nemen. In het voor- en naseizoen geven de schooltuinmedewerkers binnen les. Het schooltuinwerk in Amsterdam bestaat al sinds 1920 en is bedoeld om kinderen, via het verzorgen van een moestuin, kennis over en ervaringen met en vooral liefde voor de natuur bij te brengen.

Op de Schooltuin Gaasperdam zijn vijf vaste medewerkers (“schooltuinjuffen en –meesters” en tuinmannen) en een aantal vrijwilligers werkzaam. We zoeken nieuwe vrijwilligers die ons komen helpen!

Heb je binding met de natuur en kun je goed met kinderen omgaan? Ben je elke vrijdag van 8 tot 12 uur beschikbaar? En vind je het leuk om ons bij de schooltuinlessen en met de werkzaamheden op en rondom de kindertuintjes te ondersteunen. Neem dan snel contact met ons op of kom een keer langs!

Gaasperdamschooltuin

Meerkerkdreef 33

Tel. 020-6978004

Email: gaasperdamschooltuin@amsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *