Voorschool geeft je kind een voorsprong

voorschoolzuidoost400Op 13 mei start in Zuidoost de campagne Voorschool = Voorsprong. En met reden. Kinderen in de leeftijd 2,5 tot 4 jaar leren spelenderwijs alle vaardigheden die belangrijk zijn om een goede start te maken op de basisschool. De voorschool is een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf met een speciaal op dat doel ingericht educatief programma.

Uit onderzoek bleek dat kinderen in Amsterdam Zuidoost minder dan gemiddeld naar een voorschool gaan. De gemeente Amsterdam wil dat op 1 december 2015 90 % van kinderen in die leeftijdscategorie daarheen gaat. Nu is dat nog maar 78%. De lokale en gerichte campagne moet het aantal aanmeldingen in Zuidoost omhoog brengen.

Ouders wisten het niet
Gebleken is dat ouders onvoldoende weten wat de ‘voorschool’ is. En wat de voorschool kan betekenen voor de ontwikkeling van hun kind, waar de voorscholen in hun wijk zijn en hoe de gemeente financieel kan bijdragen.

Lokale aanpak
De voorschool ambassadeurs zijn gedreven bewoners uit Zuidoost met een grote maatschappelijke betrokkenheid, die een ouder(paar) uitleg geven over het belang van de voorschool voor hun jonge kind. Folders in vier talen en bezoeken aan buurtbijeenkomsten en kerken moeten de voorschool bekendheid te geven. Daarnaast is er off- en online media-aandacht.

Open dag Voorscholen
Op donderdag 21 mei van 16.00 tot 19.00 openen alle voorschool-peuterspeelzalen en voorschool-kinderdagverblijven in Zuidoost hun deuren voor geïnteresseerde ouders en kinderen om een kijkje te nemen.

Foto E. van Eis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *