Voet- en fietspaden A9 open/dicht

tunneldefdicht0_400Het tunneltje van het Geerdinkhofpad onder de A9 is de 11e van de 11e definitief dichtgegaan. Het asfalt wordt verwijderd en de onderdoorgangen worden dichtgemaakt.
Op 10 november zijn de alternatieve fiets- en wandelpaden zoals langs de Provincialeweg en de Kromwijkdreef opengesteld. De opening was uitgesteld omdat de paden nog niet veilig genoeg waren.

Op de vierde Vinger aan de Polsbijeenkomst van Rijkswaterstaat/IXAS met de Aktie Gezondheid Gaasperdammerweg (AGG), met vertegenwoordigers van bewonersverenigingen die met de gevolgen van de bouwwerkzaamheden aan de A9 te maken hebben, werd voornamelijk gesproken over de (geluids-)overlast en de maatregelen die RWS/IXAS hiertegen heeft ondernomen. Er zal onder meer minder ‘s nachts worden gewerkt.

Ook kwamen de geplande werkzaamheden aan bod. Zo is in het weekeinde van 20/21/22 november de Gooiseweg dicht, net als het Kelbergenpad en het Nellesteinpad.

Situatie voet- en fietspaden
Alle tijdelijke voet- en fietspaden onder de A9 voor de komende jaren zijn vanaf deze week in gebruik. De Huntumdreef, Bijlmerpleinpad, Nellesteinpad, Kromwijkdreef en het fietspad langs de Provinciale weg zijn de belangrijkste verbindingen voor fietsers en voetgangers tot 2021.

Tijdens de werkzaamheden aan de A9 Gaasperdammerweg zijn de komende jaren 5 van de 10 gebruikelijke fiets- en voetpaden onder de A9 door afgesloten. Bij een aantal fiets- en voetpaden zijn hulpbruggen gebouwd, zodat fietsers en voetgangers tijdens de bouw van de tunnel de A9 kunnen kruisen. Er zijn twee nieuwe doorsteken bijgekomen: bij de Huntumdreef en de Kromwijkdreef.

Situatie komende jaren
Het Abcouderpad is dicht. Bij de Huntumdreef is een fiets- en voetpad aangelegd. Het Reigersbospad is dicht. Het Bijlmerpleinpad blijft open door een tijdelijke hulpbrug. Het Bijlmerpleinpad is tijdens de bouw van de tunnel af en toe dicht. Het Kelbergenpad gaat dicht. Het Nellesteinpad blijft open door een tijdelijke hulpbrug. Dit staat gepland voor medio november.

fietspadenTM2021Zuidoost1_bewerkt-1_1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *