Verrassende G/K-kunsttour

Afgelopen zaterdag maakte een kleine maar geïnteresseerde groep Zuidoostbewoners onder leiding van gids Delano Mac Andrew van het Centrum voor Beeldende Kunst Zuidoost een kunsttour door de G/K-buurt. De tour begon in Buurtsalon Kikkenstein en eindigde in GravesteinStudio waar de ietwat verkleumde deelnemers een warm onthaal met Caribische culinaria wachtte. Zelfs voor doorgewinterde Zuidoostbewoners waren de kunstwerken op loopafstand telkens weer een verrassing.

Sommige waren bekend, zoals op de kopse kant van de flat Kruitberg (aan de kant van Kikkenstein) het kunstwerk uit 2008 van beeldend kunstenaar Marieken Verheijen en gemaakt door Martin Alberts. Maar de betekenis ervan is vaak niet bekend. De honingraatflat Kruitberg is gerenoveerd en gedeeltelijk verbouwd tot koopappartementen en ateliers. Het kunstwerk is in samenwerking met de bewoners tot stand gekomen en toont op een deel van de wereldkaart de namen van de plaatsen van herkomst van de bewoners.

En wie weet waar het bijgaande detail van het aluminium kunstwerk Erectus van Erwin de Vries staat?

Voor degenen die de tour gemist hebben komt er waarschijnlijk in de lente een herkansing. Organisator Ana Alcantara is enthousiast en wil de tour in zonniger sferen herhalen zodat meer deelnemers ervan kunnen genieten. Aankondiging volgt op deze website.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erwin de Vries Erectus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *