‘Herrieweekend’ valt mee

Voor de meeste bewoners van de wijken rond de A9 Gaasperdammerweg lijkt het aangekondigde ‘sloopweekend’ te zijn meegevallen. Over het traject werden vijf viaducten gesloopt en tijdelijke rijstroken geasfalteerd. Rijkswaterstaat en IXAS hadden activiteiten georganiseerd, ‘van de overlast weg of er naartoe’.  Bij Ballorig en het Bijlmerparktheater was de opkomst (zaterdag) niet als verwacht. Tientallen mensen maakten gebruik van de rondleidingen die zaterdag drie keer per dag werden gegeven. Op de bouwplaatsen zelf mochten de deelnemers niet komen.

Op drie plaatsen langs de bouwput werd uitleg gegeven en de deelnemers verplaatsten zich per fiets naar deze locaties. Bij de nieuwe tijdelijke fiets-voetgangersbrug langs de Kromwijkdreef, bij het warmtestation van Nuon en bij de vlinderheuvel in het Nelson Mandelapark stonden medewerkers van IXAS klaar om toelichting op de werkzaamheden te geven. herrieweekend_exc285
Op de locatie Derde Kekerstraat waren informatieflappen gemaakt met weetjes over de ondertunneling. Wist u dat… er een olifant is ingezet? Voor het antwoord zie de foto’s.

[nggallery id=139]

Koek en zopie
Het zonnetje van die ochtend verloor de strijd om een mooie dag door een gure wind, een koek- en vooral warme zopietent was geen overbodige luxe geweest. Bij de Kromwijkdreef kwam de redactie twee kouwelijke ouderen tegen. Bij de Kameleon hadden ze het pendelbusje naar Nellestein/Kelbergen niet kunnen vinden en liepen ze maar het hele eind naar Nellestein met hun boodschappen…

En… wist u dat het Total tankstation weer terug komt over twee jaar? Het wordt dan een selfservicestation. En dat de meeste overlast na de zomer van 2017 voorbij is? Dan wordt er namelijk IN de tunnel verder gewerkt. En weet u hoeveel mensen er op het hoogtepunt van de klus bij IXAS werken? Ongeveer 450 op kantoor en 1150 in de buitendienst.

Uitzicht
Komende winter maakt IXAS meer uitzichtpunten in de vorm van gestapelde zeecontainers. De eerste komt bij de flat Hakfort/Huijgenbos.

Zie voor beeld en details de site van RWS. https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *