Vernietigend rapport PvdA ZO

In een rapport naar aanleiding van het aftreden van stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose (PvdA) in juni wordt vernietigende kritiek geleverd op de PvdA-fractie, het dagelijks (PvdA-)afdelingsbestuur en de partij in Zuidoost. Eind juni 2012 vroeg het landelijke bestuur van de PvdA aan partijprominenten Sherlo Esajas en Walter Etty om onderzoek te doen naar het conflict in Amsterdam Zuidoost.

Aanleiding voor Marcel La Rose om op te stappen waren bedreigingen door de stichting Masterboys omdat een subsidie voor deze club afgewezen was. De PvdA-fractie communiceerde al langere tijd nauwelijks met La Rose en steunde hem niet in deze kwestie. Het rapport stelt: ‘De afdeling Zuidoost van de PvdA functioneert nauwelijks. Recent is ook de voorzitter teruggetreden. Er is geen kortetermijnperspectief op verbetering.

Aanbevelingen tot verbetering zouden nu een slag in de lucht zijn. Het partijbestuur moet in deze situatie de afdeling Amsterdam vragen om de begeleiding van de afdeling Zuidoost op zich te nemen, met als doel dat de communicatie met de leden daar wordt hersteld (o.a. via de website), dat regelmatig een afdelingsvergadering wordt belegd, dat er gezocht wordt naar nieuwe afdelingsbestuurders die de tegenstellingen willen overbruggen en zelf organisatorisch werk op zich nemen.

De stadsdeelraad heeft inmiddels het extern adviesbureau BING opdracht gegeven de handelwijze van het stadsdeel in de kwestie Masterboys te onderzoeken. Foto: AT5. Lees hier zelf het rapport.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *