Vereniging Bewoners Kantershof failliet

De Vereniging Bewoners Kantershof (VeBeKa) is begin augustus failliet verklaard, zo laat de vereniging in een nieuwsbrief weten. Er is een curator benoemd die de zaak verder afhandelt. Uit de brief die dit weekeinde (22/23 september) huis aan huis wordt verspreid:

‘Zoals u al eind juli op de website www.kantershofenzo.nl  hebt kunnen lezen, kan VeBeKa niet meer aan haar financiële verplichtingen voldoen. Gezien het feit dat zich in de naaste toekomst geen verbetering laat aanzien, heeft het bestuur, na rijp beraad én met pijn in het hart, moeten besluiten om het faillissement aan te vragen van de vereniging.

Dit betekent dat er in het recreatiegebouw geen activiteiten meer georganiseerd kunnen worden door VeBeKa en dat het gebouw binnenkort aan de eigenaar overgedragen zal worden.

Wat deze verder met het gebouw gaat doen, is voorlopig onbekend.

Zo komt er na 38 jaar een einde aan de activiteiten in het recreatiegebouw en is deze, althans via VeBeKa, niet langer beschikbaar voor bewoners van Kantershof om zich te ontspannen en/of hun hobby uit te oefenen.

We beseffen dat dit voor velen een bittere pil is, maar door het aantal teruglopende clubs en bezoekers, maar mede ook door de onzekere toekomst van het gebouw (wordt het wel of niet verkocht) en gaat het nog onderhouden worden, hebben we niet anders kunnen besluiten.

Het bestuur dankt alle vrijwilligers, die zich al die jaren, ingezet hebben om activiteiten voor de bewoners te organiseren om zodoende de leefbaarheid in de wijk te vergroten.

Vooral die paar laatste vrijwilligers die zich de laatste jaren voor meer dan 100% ingezet hebben om meer bewoners naar het gebouw te trekken, het heeft niet mogen baten.

Dank gaat ook uit naar de Bewoners Belangenvereniging Kantershof, die ons in deze moeilijke periode met raad en daad terzijde heeft gestaan.’

Namens het bestuur: secretaris Theo Hermans.

7 reacties op “Vereniging Bewoners Kantershof failliet”

 1. geachte heer /mevrouw,

  via deze weg wil ik graag informatie vragen over het buurthuis kantershof
  nu dat er geen gebruik gemak word.
  wil ik graag weten wie hier over meer informatie kan geven
  ik zelf zou ik dit buurthuis willen huren.
  graag hoor ik van u
  mvg

  Johan

  1. Beste Johan,
   Voor zover ik weet is RVG Beleggingen Amsterdam B.V. de eigenaar van het buurthuis.
   De fa TH Jansen Beheer B.V. beheert de huurwoningen in Kantershof voor bovengenoemde eigenaar en naar ik aanneem ook het buurthuis.
   Zij zullen u zeker verder kunnen helpen.
   Adresgegevens: Ratio 16, 6921 RW Duiven. Telefoon: 026-3636058.
   Email: beheer@thjansenbeheer.nl.
   Veel succes,

   Ineke Fritschij

 2. Beste mevrouw Trees en Ineke,

  Gisteren heb ik contact gehad met dhr. Jansen (eigenaar van recreatie gebouw Kantershof.

  Hij heeft aangeven dat hij het recreatiegebouw wilt verkopen. Als deze niet wordt verkocht dan zou dhr. Jansen mij het recreatiegebouw wellicht kunnen verhuren.

  Ik heb een fijn gesprek gehad met dhr. Jansen. Hij heeft mij goed geïnformeerd over het huren van het recreatiegebouw. Ik hoop dat het recreatiegebouw aan mij verhuurd kan worden, gezien deze al een tijd lang gesloten is. Dit zou heel leuk zijn voor de kinderen en de ouderen. Een ieder is dan welkom voor ook een bakje koffie of thee.

  Ik hoor graag van jullie.

  Met vriendelijke groet,
  Johan Khedoe

  1. beste Ate , Ja ik hoop het ook

   maar hang af van dhr. Jansen (eigenaar van recreatie gebouw Kantershof. of hij ons gun

   bedankt

   met vriendelijke groet,

   Johan

   Kouwenoordweg 32
   0645294922

 3. Inmiddels is duidelijk dat RVG Real Estate het recreatiegebouw een andere bestemming wil geven. Zie het laatste krantje van het Stadsdeel Zuidoost bij de te verlenen vergunningen. Ze willen de bestemming van recreatie naar wonen ombuigen. De Bewonersbelangenvereniging Kantershof is er inmiddels mee bezig om te zien wat dan hun plannen zijn.
  Op dit moment kan er tegen deze aanvraag van verandering van de bestemming geen bezwaar worden gemaakt. Dat kan pas op de plannen van bijvoorbeeld de aanvraag voor woningbouw en concrete plannen hiervoor. Hou het stadsdeelkrantje in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *