Verdwijnen parkeerterrein en plein?

Op de inspraakbijeenkomst in Kraaiennest afgelopen donderdagavond gaven vertegenwoordigers van het stadsdeel een presentatie over het bestemmingsplan rond de Kameleon. Zo’n bestemmingsplan moet elke 10 jaar opgesteld worden.

Het belangrijkste zijn de plannen voor de drie stukken terrein tussen de metro (Kraaiennest), Karspeldreef, ‘s Gravendijkdreef en tussen de Oliepalmstraat/Kleiburg.


kameleongebied1-2-3
Volgens de plannen mogen die terreinen (1,2 en 3) volgebouwd worden met diverse restricties, als maximale hoogte en percentage wonen. Ook voor bedrijven, horeca ed zijn voorwaarden en beperkingen opgenomen.

Het gebied onder metrostation Kraaiennest blijft behouden voor markt en kleinschalige evenementen.

Langs de Karspeldreef kan, als zich een projectontwikkelaar zich aandient, snel (!) met bouwen worden begonnen. Voorwaarde zijn ‘zichtlijnen’ (ill. homepage) langs de dreef overeenkomstig het Kameleon-gebouw en naastgelegen gebouw (met oa Leger des Heils).

Verdwijnt het plein?
Het gebied (1) naast de metro en tussen de Bonte Kraai, de apotheek en de Karspeldreef mag ook volgebouwd worden. Het parkeerterrein en het plein zouden daardoor verdwijnen.

Op deze laatste mogelijkheid kwam veel kritiek, met name op de bouw zo dicht tegen de metro aan.
De aanwezigen brachten enige voorstellen in om wat ruimte te creëren. De stedenbouwkundige van het Stadsdeel wil dat in de plannen inbrengen. Daarnaast kwamen er opmerkingen over het feit dat de zogenoemde zichtlijnen het gebied afsluiten langs de Karspeldreef.

Het volledige verslag van de bijeenkomst wordt gepubliceerd als de officiële notulen van de avond gereed zijn.

Op de website van de gemeente vind je meer info over het bestemmingsplan, bijvoorbeeld de mate van bebouwing, de mogelijkheid zienswijzen in te dien en detailkaarten van het gebied (in de volksmond K-savanne).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *