Tunneltje blijft langer open

Afgelopen week waren er drie informatiebijeenkomsten over de A9 / Gaasperdammerweg. Veel nieuws was er niet, zij het dat bekend werd gemaakt dat het tunneltje van Kantershof naar het Gaasperpark zo’n drie weken langer open blijft dan gepland; tot eind september dus.
Doordat de werkzaamheden langs de Provinciale weg bij de brug over de Gaasp stil liggen, mag het tunneltje, als alternatieve route, (nog) niet worden afgesloten.

brugovergaasp400Aangekondigde werkzaamheden als rooien van bomen, het heien voor het extra brugdek over de Gaas en brugvoorzieningen aanleggen zijn niet meer te missen.

Vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat en het bouwconsortium IXAS gaven uitleg bij de vele technische tekeningen en illustraties van de aanleg van brug en tunnel.
De tekeningen van een illustrator waren nieuw en schetsen een duidelijk beeld van het hoe en wat er de komende jaren gebeurt.

Hieronder tekeningen (van de website van Rijkswaterstaat) van het aanleggen van het extra brugdek over de Gaasp en die van de bouw van de A9/Gaasperdammertunnel.

[nggallery id=132]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *