Verbeteringen in de K-buurt

Het Platform K-buurt wil samenwerken aan een betere buurt. De braderie van afgelopen zaterdag bij De Kameleon was een uitgelezen gelegenheid de mensen te polsen wat er beter kan in de K-buurt. Tegelijkertijd werd er bij de Ganzenpoort ook een braderie gehouden waar de bewonersorganisaties voor de EG-buurt een vergelijkbare actie hielden. Hieronder enkele foto’s van de ochtend.

[nggallery id=51]

Dat de markt moest terugkeren in de K-buurt was een veelgehoord verzoek. Met ook Nederlandse groenten graag en wellicht ook een bloemenstal. Een invalide vrouw merkte op dat de marktkramen met rolstoel en scootmobiel beter bereik zijn dan de meeste winkels!

De jeugd wilde vooral meer winkels als H&M, een snoepwinkel, McDonalds, KFC naast een Dirk en een Hema. Ook veiligheid, parkeren en het schoonhouden van sommige buurten waren een issue. En… er kwamen enkele verzoeken voor eenvoudige speeltuintjes met ‘wipkippen’ enzo. Dit was slechts een klein deel uit de vele suggesties.

Het Platform K-buurt gaat alle opmerkingen inventariseren en gebruiken in de gesprekken met de Deelraad van Amsterdam Zuidoost. Een volledig overzicht vindt u binnenkort op deze site. Hieronder enkele foto’s van zaterdagmiddag.

[nggallery id=52]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *